måndag 6 maj 2024

Runt i Ardèche

Nästa morgon, efter en god och riklig frukost med bl a jordgubbar (de är i säsong i Frankrike nu) så gav vi oss iväg mot norväst, till Aubenas, en stad som inte förmådde imponera på oss. Och blåste gjorde det förstås. Vidare till Vogüé, en vacker liten by som vi genast kände var för liten. Det blev "amerikansk sightseeing" både där och i Balazuc, en annan lite söt stad med mycket turister sommartid. De här platserna måste vara en enda stor trafikstockning när turisterna hopas. Längre upp i bergen ville vi inte ta oss, vägarna var för smala och slingriga och så vill vi inte bo. Vi började stället dra oss söder över mot Vallon-Pont-d'Arc där vi åt lunch. Trevlig liten stad som skulle kunna vara tänkbar och det är definitivt också Barjac, en vacker liten renässansstad med många vackra byggnader. Vi drack kaffe vid marknadsplatsen och hittade lä så vi kunde sitta ute i solen!
Vidare till Aigèze, en liten dockstad med medeltida hus som huvudsaklingen är bebodda av konstnärer numera, vilket syns både på byggnaderna och på alla de otaliga gallerier som finns i den pyttelilla orten. Utsikten över loden är fantastisk men det är definitivt inte en ort man bor i, den är helt och hållet till för turister numera.
Det började bli sent på dagen och vi begav oss snabbt genom Pont-Saint-Esprit och Bagnols-sur-Cèze, två städer som inte kändes så särskilt charmiga. Via småvägar tog vi oss fram till Uzès, en stad vi verkligen skull kunna tänka oss att bo i men där vi tyvärr inte har råd att köpa det vi vill ha. Stanna över natten på ett hotell kan man dock alltid göra och vi parkerade i p-huset och gick snabbt till La Taverne de Sophie där vi övernattade i september. Jodå, vi kunde få ett rum utan att ha förbokat. På kvällen åt vi en god middag på Les Terroirs vid Place aux Herbes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Luberon till Aix-en-Provence

Efter frukost på hotellet följde en lugn och trevlig promenad genom gamla Apt till parken där bilen stod parkerad. Vi begav oss därefter til...