torsdag 9 maj 2024

Mot Luberon och "Peter Mayle country"

Vi lämnade Uzès och fortsatte till Avignon, en stad vi besökt ett par gånger tidigare men då har det alltid varit så varmt att vi blivit ganska avogt inställda till staden. Idag var det istället så svinkallt och blåsigt att den återigen misslyckades med att göra något mer positivt intryck på oss. Vi kunde visserligen sitta utomhus, i solen och i lä och äta våra lunchmackor men sedan blev det en ganska kort tur till Påvepalatset.
Inte heller den här gången kände vi för att gå in i byggnaden.
Snabbt for vi istället iväg till Saint-Remy-de-Provence, där vi också varit ett antal gånger tidigare, men då har vi rest dit för att se Glanum, utgrävningsplatsen för den romerska staden. Nu var vi där för att prova/köpa olivolja på Moulin du Calanquet. Efter det besöket for vi vidare till L’Isle-sur-la-Sorgue, en otroligt charmig liten stad som den lilla grunda floden Sorgue rinner rätt igenom.
Stränderna är fulla av små restauranger och floden korsars överallt av små mer eller mindre vackra broar. Där stkulle vi också kunna bo, men tyvärr är priserna där skyhöga, precis som i Uzès. I Apt stannar vi för natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hemma igen!

Valborgsmässoaftonen 2024. Från det försommarvackra Ladbergen där syrenerna blommade till köerna på motorvägen som var både många och långa....