lördag 3 juli 2021

Gamla nycklar

I vårt skånska hus finns ett par nycklar som liknar den nyckel vi saknade när vi kom till Bissy-sous-Uxelles kvällen före julaftonen 1990. När jag ser dem tänker jag ofta på hur desperata vi först kände oss när vi, sent på kvällen, efter att ha hittat "le maire" och fått nyckeln till huset vi köpt några månader tidigare, inte kom in i källaren. In i huset kom vi, men inte in i "la cave", för den nycklen saknades - och det var där huvudströmbrytaren satt! Tillbaka till "le maire" för att förklara situationen. Notarien, som vi egentligen skulle fått nyckeln av, var kusin till "le maire" i vår lilla by och hade därför anförtrott nycklarna till vårt hus till honom, av praktiska själ för notarien skulle resa bort under julhelgen.
Nu kunde vi ju inte bo i vårt hus utan vare sig el eller vatten så hjälp behövdes! Tack och lov så har "le maire" i just den lilla byn ett B&B så det hela löste sig ganska snabbt. Familjen skulle i och för sig ge sig av morgonen därpå för att förena sig med notarien men vi var välkomna att bo kvar så länge vi behövde, dock utan frukost. Innan kvällen var över hade "le maire" fått tag i notarien och bokat ett möte med en av de anställda på notariatkontoret under nästa förmiddag. Ganska tidigt nästa morgon, dvs på julaftonens förmiddag, var vi inne på notariens kontor i Cluny och letade efter nycklar. Till slut hittades vår enorma nyckel, i en kartong med "överblivna" nycklar. Det stod Thomasson på den, så den var vår! Gissa om vi var lättade när dörren till den gamla vinkällaren gled upp och vi därmed kunde slå på elen och vattnet! Vilken julafton!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Och så var vi på väg till Frankrike igen.

Efter en lång vinter hemma utan att förstå hur det kunde bli så fel med förra resan var det så dags att ge sig ut igen och leta efter det Fr...