tisdag 9 mars 2021

Gard?

Lite besvikna över att inte ha fallit handlöst för någon av orterna vi besökt bestämde vi oss för att besöka onsdagsmarknaden i Uzès, borta i Gard. Den orten hade jag alltid varit nyfiken på men tanken på närheten till Pont-du Gard hade avhållit oss från ett besök. Inte så att vi inte gillar Pont-du Gard, tvärt om! Vi har båda studerat Medelhavsarkeologi så naturligtvis har vi besökt den fantastiska akvedukten. Flera gånger till och med. Men när man för 20-25 år sedan byggde ut anläggningen, anlade en jättelik parkeringsplats och byggde museum så försvann vårt favorithotell, Le Vieux Moulin.
Jag tror hotellet har öppnats nu igen men det blir aldrig det samma. Det var inte det lyxigaste eller vackraste, men det var mysigt och hade den mest fantastiska utsikt, direkt ut över Pont du Gard. I gryningen var utsikten magisk! Det var på den tiden det inte var särskilt många turister som hittade dit och tidiga morgnar kunde man bad i floden vid akvedukten.

Vi gav oss iväg ganska tidigt och kom fram till Uzès en stund före lunchtid. Jag föll handlöst! Så här skulle det kännas, här kändes allting bara helt rätt!
Men i Gard skulle vi ju inte bo! Både jag och maken minns med fasa att par dagar tillbringade i Avignontrakten sommaren 1990. Vi hade kört sönder bilen i en liten stad en bit utanför Avignon och satt fast i hettan på slätten vid Rhône.

Efter lunch på det charmig torget i Uzès tog vi oss tillbaka till Beziers. I Uzès är det dyrt med lägenheter/hus men vi bestämde oss för att hålla ögonen öppna för området.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Och så var vi på väg till Frankrike igen.

Efter en lång vinter hemma utan att förstå hur det kunde bli så fel med förra resan var det så dags att ge sig ut igen och leta efter det Fr...