tisdag 16 februari 2021

Klart vi skall flytta tillbaka - men vart?

Att vi skall flytta tillbaka till Frankrike, om det bara går och vi lever och har hälsan, det har alltid varit klart. Men vart vi skall flytta, det har länge varit ett stort frågetecken. Visst längtar vi tillbaka till Bourgogne men man kan inte komma ifrån att det är ganska kallt där på vintern. Vi vill nog trots allt lite längre söderut när vi nu planerar för ett permanent boende. I vår vilda jakt på ett ställe som känns rätt har vi besökt många platser under många olika tider på året.

Ett av de ställen vi återkommit till under över 30 års tid, vid alla tidpunker på året, är Aigues Mortes. En plats som vi tycker väldigt mycket om, speciellt "off season" men där det är väldigt dyrt och dessutom väldigt många turister under sommartid. Och ärligt talat är det till en så liten ort vi vill flytta? Vi vill nog inte heller bo i Camargue, även om det är en intressant trakt för semester.

Både vinter och sommar har vi hälsat på Kung Ludvig den helige där han står på sin sockel mitt i fontänen.

De första gångerna vi kom till Camargue var det fortfarande vanligt med hästdragna vagnar på vägarna men det var många år sedan jag såg en sådan nu.

Nej, där vill vi nog inte bo men vi kommer gärna på besök och stannar några nätter på något litet mysigt hotell.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Och så var vi på väg till Frankrike igen.

Efter en lång vinter hemma utan att förstå hur det kunde bli så fel med förra resan var det så dags att ge sig ut igen och leta efter det Fr...