onsdag 12 maj 2021

Covid-19 + valp

Nej, det här behövde vi verkligen inte! Med en nio veckors valp är det ingen höjdare att insjukna med Covidsymptom. 19-åringen, som jobbar på Coop just nu, gick ner för räkning först. Sedan blev maken sjuk. Äldsta dottern och jag kände oss friska men på söndagen fick jag också feber. Nala är, tack och lov, pigg som en nötkärna, men med hög feber orkade vi inte riktigt ta hand om henne som hon behöver. Tack och lov så går hon fortfarande att trötta ut ganska fort.

Äldsta dottern har fått dra ett tungt lass. Hon har både fått ta hand om sina sjuka föräldrar (åtminstone jag har haft rejält hög feber ett tag), ta hand om valpen och fixa allt annat här hemma. 19-åringen har fått sitt positiva test och vi förutsätter att det är det vi andra har också och håller oss därför totalt isolerade, även den symptomfria dottern. Hoppas vi nu inte smittar valpen! Tydligen kan hundar, i ytterst sällsynt fall, drabbas av två typer av Coronavirus. Ett som ger diarée och som inte är zoonost och sedan det andra, som är det och som ger sig på andningen. Allt enligt dottern som läst Naturbruk med intrikning hund och nu jobbar på Arken Zoo.

När lilla Nala sover ser hon ut som en liten lejonunge, så namnet känns ganska välvalt!

Oftast är hon dock väldigt aktiv och roar sig med att "döda" den älskade kaninen! Nu väntar vi bara på våra testsvar! Men vi börjar må aningen bättre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ytterligare ett lass till återvinningen

Så har ytterligare ett lass åkt till återvinningen. Det började med att vi behövde en byrå i Skåne, samtidigt som vi fick ett spelbord och e...