lördag 4 maj 2024

Nostalgitrip i Bourgogne

Resan fortsatte sedan i ett något bättre väder söder ut genom Bourgogne.
Under den 20 april körde vi genom vingårdarna ner mot Saint-Gengoux-le-National där vi tänkt dricka kaffe. Detta slet sig dock eftersom kaféerna var stängd. Det var också vincooperativet så inte blev det något vin inhandlat heller. Vädret var inte det bästa och det temperaturen låg bara på +7 mitt på dagen, något som verkligen fick oss att tänka till. Det ÄR helt enkelt för kallt i Bourgogne för att vi skall kunna bo där permanent! Vi fortsatte till den vackra lilla kyrkogården i "vår" by, Bissy-sous-Uxelles, där vi uppsökte Monsieur Letourneaus grav och som vi befarar vilar också vår kära lilla Madame där nu.
Efter det besökte gjorde i ett försök att få kaffe i Cormatin, men den lilla orten har nu blivit lite "trendig" och det enda café som var öppet var helt smockfullt.
Via Chapaize och vackra Fragne for ner till Lugny där Cave Cooperative hade öppnat efter siestan. Förvånade upptäckte vi att det som när vi köpte huset var den modernaste vinhandeln, inrymd i en då nybyggd byggnad, nu blivit för liten och att en ny, enormt stor Cave coopertive öppnat precis över vägen.
För natten hade vi bokat ett rum på Saint Odilon i Cluny, det hotell vi kom till första natten i Bourgogne och där vi också bodde på när vi köpte och sålde huset. Efter pizza på "La petite auberge" där vi åt första kvällen vi kom till Cluny, för snart 34 år sedan, gick vi en kvällspromenad i staden. Jag tror aldrig att jag frusit så! Nej, Bourgogne är för kallt för oss vintertid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Luberon till Aix-en-Provence

Efter frukost på hotellet följde en lugn och trevlig promenad genom gamla Apt till parken där bilen stod parkerad. Vi begav oss därefter til...